Кошик
262 відгуків
promo_banner
+380 (66) 907-47-64
+380 (99) 081-09-60
ГОЛДЕН ФИД
Кошик

Ківано

50 ₴/упаковка

Мінімальна сума замовлення на сайті — 250 грн

  • Готово до відправки
Ківано
КіваноГотово до відправки
50 ₴/упаковка
+380 (66) 907-47-64
  • +380 (99) 081-09-60
+380 (66) 907-47-64
  • +380 (99) 081-09-60
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
У компанії підключені електронні платежі. Тепер ви можете купити будь-який товар не покидаючи сайту.

 

Кивано — екзотичний фрукт родом з Африки. Рослина відноситься до трав’янистих ліанах сімейства Гарбузові і виду роду Огірок. Зовні рослина з квітами і плоди дійсно схожі на цей овоч. Ліана виростає до 3 метрів в довжину, листя великі зелені, слабо розсічені. Цвітіння кивано починається в літній період, квіти жовтого кольору, розкриваються вранці до полудня. Плоди овальні, схожі на диню або перестиглий огірок, тільки з м’якими шипами. Усередині желеобразная м’якоть зеленого кольору з численними блідо-зеленими насінням. Шкірка шкіряста з м’якими шипами, у незрілих фруктів зелена, поступово, в процесі дозрівання набуває жовтого, червонуватий або помаранчевий колір. Фрукти виростають до 15 см в довжину і важать від 60 до 250 г.

У кивано багато вітамінів, А, С, групи Р і В, аскорбінова кислота, бета-каротин, містяться вуглеводи, білки і жири, залізо, марганець, калій, кальцій, фосфор, цинк, мідь, солі і органічні кислоти. В одному плоді 89% води, 100 г кивано містять 45 ккал.

Кивано їдять в сирому вигляді, з нього готують салати, які приправляють соком лимона, перцем і сіллю. Фрукти додають в морозиво, шербет, сиркові десерти. Молоді плоди засолюють і консервують як огірки. Підходить кивано для приготування каш, супів і гарнірів.

 

Добре поєднується фрукт з йогуртами, кремами, молочними коктейлями, ягодами, овочами, рибними і м’ясними стравами. Дуже смачні виходять з кивано соуси, варення, компоти і десерти. Можна піддавати плоди термічній обробці і маринувати. Сік фрукта змішують з апельсиновим і лимонним, збивають в міксері і подають в стаканчику з шкурки плода. На батьківщині цього плоду найпопулярніша страва — закуска з морепродуктів з сиром і кивано.

Сік плодів застосовують як заспокійливий, дуже корисно його пити людям, які страждають безсонням. Фрукт сприятливо впливає на перистальтику кишечника, використовується зовнішньо при лікуванні опіків і відкритих ран, допомагає зупинити кровотечі. Кивано надає лікувальну дію при недокрів’ї, туберкульозі, атеросклерозі, бронхіті і подагрі. При хіміотерапії дуже корисний сік плодів, який допомагає в деякій мірі захистити організм від побаченого явища цієї процедури — випадання волосся.

Характеристики
Основні атрибути
ВиробникВласне виробництво
Країна виробникУкраїна
Користувальницькі характеристики
ГМОНемає
Група стиглостіРаннеспіла
КультураГорох
Інформація для замовлення
  • Ціна: 50 ₴/упаковка

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner